dimecres, 8 de juny de 2016

Dos finalistes al Concurs literari de creació de faules Enllullat·tUn cop valorades les 115 faules rebudes, el jurat del Concurs literari de creació de faules ‘EnLLULLa’t’ va decidir seleccionar les faules "El duc i el picot" de Jon Elipe Fonollosa i "El gat i l’ermini" de Xavi Viejo Montserrat, ambdós alumnes de 3r A ESO de l’INS Antoni de Martí i Franquès de Tarragona i presentades per seu professor de Llengua catalana i Literatura Josep M. Toda Serra, per formar part dels 11 relats finalistes del concurs literari "EnLLULLa't".
En el marc de la commemoració del setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador Ramon Llull i dins la proposta educativa Enllulla’t, la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Carulla convocaren un Concurs literari de creació de faules adreçat a l’alumnat que durant el curs 2015-2016 estigués cursant tercer curs de l’ESO.
Aquest certamen tenia com a objectiu principal fomentar la creació literària i generar la reflexió al voltant dels valors quotidians que promouen el diàleg i la convivència. Així, doncs, un cop llegides i valorades les diverses obres presentades a aquest concurs, el jurat ha seleccionat els catorze relats finalistes següents:

Un cop valorades les 115 faules rebudes, el jurat del Concurs literari de creació de faules EnLLULLa’t ha decidit atorgar els tres premis següents:
PRIMER PREMI
EL ROSSINYOL– Autor/a: Felicitat –Liceu Egara, de Terrassa
SEGON PREMI
EL POBLE I LES MONEDES D’OR –Autor/a: Martell – INS Montilivi, de Girona
TERCER PREMI
LA ZEBRA I ELS LLEONS –Autor/a: Naya – INS Montilivi de Girona

El jurat també ha designat com a finalistes les següents 11 faules:
A LES MATINADES –Autor/a: Nit – Escola La Salle, de Girona
AL FONS DEL MAR –Autor/a: Peixet – INS Marta Mata, de Salou
-EL DUC I EL PICOT –Autor/a: Arkatza eta Kautxua – INS Antoni de Martí i Franquès, de Tarragona
-EL GAT I L’ERMINI ­Autor/a: Philip Marlowe – INS Antoni de Martí i Franquès, de Tarragona
EL GOS, EL LLEÓ I EL UAPITÍ –Autor/a: Uapití Forçut – INS J. Serrat i Bonastre, de Barcelona PDF 
EL GOS, EL RAMAT I EL CAMP D’HERBA –Autor/a: Keith Watson – INS Montilivi, de Girona PDF 
LA CORRUPCIÓ DEL CAIMAN I LA COBRA –Autor/a: 01515 – INS Montilivi, de Girona
LA PAONA PRESUMIDA –Autor/a: La rateta – INS Montilivi, de Girona
RÈPTILS, AMFIBIS I UN COLOM –Autor/a: Aqua – INS Pla de l’Estany, de Banyoles
UN EQUIP CAÇADOR –Autor/a: Navayu – INS Montilivi, de Girona
UN GRUP D’AMICS –Autor/a: Bemami – Maristes Valldemia, de Mataró
Aquesta selecció, així com la designació de les faules guanyadores, ha estat realitzada pel jurat del concurs, format per:
* Raquel Parera. Filòloga i medievalista a l’Editorial Barcino.
* Alba Vinyes Lasso. Filòloga, responsable de Comunicació a la Fundació Carulla.
* Teresa Hernández. Pedagoga, responsable del Programa d’Acompanyament per a l’Èxit Educatiu de la Fundació Catalunya – La Pedrera
* Andreu Galan. Mestre i filòleg, poeta, recitador i autor del llibre de poesia infantil Qui no sap riure no sap viure (Andana Editorial, 2014).
Els dotze centres educatius participants han estat l’Institut Pla de l’Estany (Banyoles), el Liceu Egara (Terrassa), els Maristes Valldemia (Mataró), l’INS Antoni de Martí i Franquès (Tarragona), l’Institut Marta Mata (Salou), l’Institut J. Serrat i Bonastre (Barcelona), La Salle (Girona), l’Institut Montilivi (Girona), l’Institut de Ponts  (Ponts/Lleida), l’Escola Andersen (Terrassa), els Jesuïtes Educació Casp (Barcelona) i el Col·legi Maria Rosa Molas (Reus).
Així, en el marc de la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull i dins la proposta educativa Enllulla’t, la Fundació Catalunya – La Pedrera i la Fundació Carulla han desenvolupat, durant el curs escolar 2015-2016, el primer Concurs literari de creació de faules.
El concurs, que tenia com a objectiu principal fomentar la creació literària i generar la reflexió al voltant dels valors quotidians que promouen el diàleg i la convivència, ha comptat amb 115 faules participants, provinents d’alumnes de 12 instituts i escoles de Secundària d’arreu de Catalunya.
PREMIS
Entre totes les obres presentades el jurat seleccionarà les guanyadores, que rebran els premis següents:
•          Primer premi: Estada al monestir Món Sant Benet per a tota una família i un exemplar del llibre Vida del Mestre Ramon de l’editorial Barcino. L’estada inclou una nit d’hotel amb esmorzar i dinar i les visites al monestir “Mil anys de sensacions” i “Un dia a la vida de Ramon Casas”.
•          Segon premi: Invitació per a tota una família al monestir Món Sant Benet i un exemplar del llibre Vida del Mestre Ramon de l’editorial Barcino. La invitació inclou la visita “Mil anys de sensacions” i dinar al restaurant La Fonda.
•          Tercer premi: Invitació per a tota la família a l’experiència enoturística “El vi fa sang. Ofici i tradició” al Museu de la vida Rural i un exemplar del llibre Vida del Mestre Ramon de l’editorial Barcino.
Si voleu llegir o descarregar-vos totes les faules finalistes amb el pseudònim de l'autor i el nom del centre educatiu només cal que cliqueu en aquest enllaç:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada