dimecres, 23 de novembre del 2022

La Viquimarató a l'institut

Divendres, 18 de novembre, una trentena de persones, entre alumnes, exalumnes i professorat, van participar en la IX Viquimarató de la Llengua Catalana al CRAI de la URV. Aquesta activitat, organitzada per l'Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013, té com a objectiu ampliar els articles en llengua catalana de la Viquipèdia. El tema d'enguany gira al voltant del cinema i les sèries en català, i hi participen set territoris de parla catalana entre el 18 i el 25 de novembre. 

El departament de llengua catalana i literatura hi col·labora des de l'any 2019. En aquesta sessió, tots els participants van rebre una formació pràctica sobre el funcionament de la Viquipèdia i es van convertir en viquipedistes durant unes hores de la mà de Lluís Madurell (Amical Wikimedia). En conjunt, una experiència molt enriquidora. 

Dilluns 21 de novembre, els alumnes d'Informàtica Audiovisual de 4t d'ESO es van afegir a l'experiència i van poder editar entrades de la Viquipèdia des de l'aula. Una proposta molt engrescadora que ha deixat ganes de continuar ampliant les pàgines a l'enciclopèdia amb la nostra llengua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada