dimecres, 21 de febrer del 2024

Sortida a l'exposició literatura i cançons


Els alumnes de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat han anat a visitar l'exposició que hi ha actualment al vestíbul del CRAI que porta per títol Literatura i cançons. És una exposició que ha elaborat el Servei Lingüístic de la Universitat d'Alacant feta pel gestor cultural David Garcia Sirvent, un gran dinamitzador lingüístic.

La petjada literària que es troba en moltes cançons de cantants i grups musicals actuals del País Valencià és impactant. Apareixen referències a escriptors com Maria Mercè Marçal, Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí Pol, Marc Granell, Ausiàs March, Maria Ibars, entre molts d'altres; títols de lectures com T'estimo si he begut d'Empar Moliner, Canto jo i la muntanya balla d'Irene Solà, Tirant lo Blanch de Joanot Martorell, El mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo, entre d'altres; personatges literaris com el Tirant i a Carmesina, Llir entre cards, Amor, amor, Mon darrer bé, les dones d'aigua ... És curiós veure la influència de la literatura en les lletres de les cançons; són, doncs, uns referents per a tota una generació. A més, una part important de l'exposició gira al voltant de la intertextualitat on l'alumnat pot adonar-se que fins i tot els versos dels escriptors de parla catalana d'arreu dels Països Catalans surten referenciats en les noves lletres i prenen nous significats.

L'exposició es tanca amb un taller d'estampació de samarretes en què l'alumnat escull uns versos d'un determinat escriptor i els incorpora en una samarreta.

L'alumnat s'ha adonat que la literatura es troba també en les cançons. És una manera també d'apropar-se al fet literari.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada