Alumnes i professors de llengua catalana de l’Institut Antoni de Martí i Franquès han participat aquesta setmana a la Viquimarató del 2020
L’edició del 2020 vol aconseguir crear o ampliar les entrades a la Viquipèdia dels principals lingüistes catalans; com a mínim es pretén incidir en 50 articles dels 70 principals lingüistes catalans proposats (o d’altres amb el perfil adequat per formar part de la Viquipèdia).
El dia 12 de novembre 11 alumnes del batxillerat (Júlia Ramos, Max Fortuny, Laia Galan, Ariadna Marcos, Rut Nolla, Dunia Matanza, Marta de la Torre, Héctor Cubo, Rafa Larrañaga, Cesc Ballarín i Ànder Jiménez) i 7 professores i professors (Pep Martorell, Anna Gispert, Mercè Sardà, Xavier Magrinyà, Núria Espluga, FinaTudó i Montse Bové) vinculats a l’institut han contribuït a augmentar i millorar les entrades a la Viquipèdia de lingüistes que s’han dedicat a la llengua catalana. En aquesta edició les noves tecnologies ens han permès d’estar en contacte des de diferents punts per tal de fer una tasca conjunta, ja que uns estaven a l’institut, els altres estaven a casa i fins i tot hi havia un professor des de Lisboa, tots amb un objectiu comú.
La tasca que s’ha fet es pot veure ciclant a les entrades de la Viquipèdia de M. Josep Cuenca, Nacho Sorolla, Marina Abràmova, M. Àngel Pradilla i Daniel Recasens Vives. Una gran tasca conjunta que se suma a les aportacions que han fet els més de 160 participants d’arreu dels Països Catalans durant la setmana del 6 al 13 de novembre.
Aquest esdeveniment està organitzat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l’Amical Wikimedia. Les novetats d’aquesta edició són dues: la primera és que compta amb la implicació dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Això vol dir que es compta també amb els governs andorrà, balear i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa, i també l’Institut Ramon Llull, que s’hi suma a través de la Xarxa Llull, i la segona és que es desenvolupa en línia, donades les circumstàncies de salut en què vivim.
L’enhorabona a tots per la feina ben feta!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada