El dia 9 d'abril a les 19 h es va inaugurar l'exposició "Endinsa't al cor de les paraules" a l'Espai Jove Kesse de Tarragona amb la participació dels alumnes i del professorat de l'IAMF. Aquesta exposició s'hi podrà veure fins a finals de mes.
L'exposició neix de la voluntat de visibilitzar la poesia de Montserrat Abelló, M. Mercè Marçal, Cinta Mulet i Laia Noguera. S'emmarca dins d'un projecte que implica els departaments de Visual i Plàstica i el de Llengua catalana i Literatura, i que es va presentar el curs passat als Premis Baldiri Reixac d'Arts i Llengua, del qual van ser mereixedors. Els versos inicials que encapçalen l'exposició són d'un poema de Montserrat Abelló inclòs dins el poemari Foc a les mans i han estat també un estímul i, alhora, un repte per veure i fer veure el poder transformador de la paraula poètica en veu de dona en el nostre entorn més immediat.
L'alumnat de l'IAMF de l'àmbit plàstic, escènic, literari de 4t d'ESO i Batxillerat ha participat en les Jornades Abelló, en les rutes literàries en veu de dona per la ciutat de Tarragona, ha comprès el valor del llenguatge poètic, amb l'ajut del professorat del departament de Llengua catalana i Literatura i del de Visual i Plàstica, i l'ha sabut plasmar en altres propostes creatives que engloben altres llenguatges. En aquest espai l'artista convidat Eugeni Fabregat, els professors i els alumnes han explicat com van fer i com han viscut cadascuna de les propostes. El resultat parla per ell mateix. Val la pena de veure'l.
Aquesta petita mostra del treball que s'ha fet durant el curs segueix la línia del treball col·lectiu que es va presentar en aquesta mateixa sala ara farà tres cursos on es ballava, cantava, il·lustrava, pintava i passejava la poeta i traductora M. Abelló. Aquesta experiència va ser el punt de partença d'un projecte del qual ara es poden veure els fruits: pintura, il·lustració amb tinta xinesa i paper d'arròs, pintura mural, vídeos literaris, poesia dibuixada, poesia objecte, arts escèniques...
El premi rebut per la Fundació Carulla és un reconeixement a tota la feinada que aquests dos departaments han fet i estan fent per dinamitzar la nostra literatura, la nostra poesia, la poesia en veu de dona, una paraula poètica que ens pot transformar en una societat més respectuosa i més sensible al llegat cultural català.