dimarts, 22 de febrer del 2022

Ens visita Jordi Folck

Jordi Folk –escriptor de literatura infantil i juvenil, fotògraf, actor…– ha visitat l’alumnat de 1r d’ESO per parlar del seu llibre, 666 calaixos. Aquesta novel·la ha sigut la lectura del 2n trimestre, obra que l’autor considera la més adequada per a l’alumnat, i de les millors de la seva trajectòria.

El seu dinamisme en l’explicació de la seva projecció literària, la manera com redacta i com s’organitza, i la seva proximitat, ha captivat tot l’alumnat durant la sessió. Una presentació amena, divertida, plena d’imatges i recurrències a la imaginació, que han finalitzat amb un torn de preguntes gairebé sense final. L’escriptor ha sabut engrescar l’alumnat i ha contestat les preguntes de la mateixa manera que l’explicació prèvia: obrint nous fronts per a la reflexió i per a altres preguntes d’altres temes. 

Així, no només s’han resolt dubtes de la lectura del llibre, sinó també de com començar a escriure, com obrir-se camí com a escriptor, sobre quins temes escriu, o quins són els seus projectes. Com el llibre 666 calaixos, les seves aportacions han ajudat l’alumnat a descobrir noves formes per expressar-se, a qüestionar-se la lectura, però també l’escriptura. Com sempre, poder gaudir de la visita d’un escriptor al centre és un plaer, així com conversar-hi i beneficiar-se de la seva experiència.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada