dilluns, 30 de setembre del 2024

Premis del Taller de Versots

Els alumnes Ferran Barroso, Carlos Lax i David Escarré (4t ESO G) han guanyat la IV edició dels Tallers de Versots. Aquest divendres han llegit els versots a Tarragona Ràdio amb els altres instituts de la ciutat que també participen en aquest projecte de Santa Tecla als Instituts.
La setmana entrant es donaran a conèixer els altres grups que també han aconseguit premi al nostre institut.





divendres, 27 de setembre del 2024

Premi Joan Salvadó Sorolla

L'exalumne Nil Bertran ha guanyat la primera edició del Premi Joan Salvadó Sorolla amb el Treball de Recerca "L'inici de la Segona Època d'Or: una etapa gloriosa per als Xiquets de Valls". El jurat n'ha destacat el bon tractament de les fonts orals i la bona execució del reportatge audiovisual. 

L'Associació Mulassa de Tarragona, l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i la Cooperativa Combinats convoquen el certament amb l'objectiu de promoure i donar a conèixer la tasca divulgativa que fan els joves mitjançant el reconeixement dels seus treballs de recerca sobre cultura popular. 






dimarts, 24 de setembre del 2024

Oriol Grau i Enric Garcia-Jardí dialoguen sobre el Ball de Dames i Vells amb l'alumnat de 2n de BAT

La sàtira del Ball de Dames i Vells ha estat la protagonista del fòrum que aquest divendres han protagonitzat el periodista Enric Garcia-Jardi i l'actor Oriol Grau. Tots dos han reflexionat sobre diferents temes, com ara els prejudicis del poder davant de la cultura popular o bé la complexitat del relleu generacional en molts balls parlats. L'activitat s'inscriu en la proposta Santa Tecla a l'Institut.





Els tallers de versots en marxa!

Divendres passat vam rebre la visita d'Enric Garcia-Jardí, periodista i membre de la Mulassa i el Ball de la Sebastiana del Castillo, que va fer tres sessions finals del Taller de Versots per als alumnes de 4t d'ESO. La setmana entrant sabrem els guanyadors!






dijous, 12 de setembre del 2024

Santa Tecla 2024 a l'institut

SANTA TECLA A L’INSTITUT 2024

PROGRAMA D’ACTIVITATS


Dia 20 de setembre de 2024



Taller de versots a càrrec del mestre Enric Garcia Jardí per als grups de 4t d'ESO.

Lloc: Sala Miró.

Enllaç de l’espai web sobre el taller de versots:




Diàleg. El Ball de Dames i Vells, el poder de la sàtira.

Debat al voltant del paper del Ball de Dames i Vells en el present i en el futur de les festes de Santa Tecla.

Convidats: Oriol Grau (membre del Ball de Dames i Vells) i Enric Garcia Jardí (escriptor, periodista i exalumne de l’institut).

Lloc: Teatre













VI Concurs fotogràfic de Santa Tecla

Hem convocat el VI Concurs fotogràfic de Santa Tecla. Us animem a participar-hi. Podeu llegir-ne les bases aquí