dijous, 19 de maig del 2022

L’art i els valors de Palau Ferré a l’IAMF

 El passat dijous 12 de maig l’alumnat de 1r de batxillerat artístic i humanístic de l’Institut Antoni Martí i Franquès va assistir a la xerrada «Palau Ferré. Art i valors», a la Sala Miró; xerrada que va anar a càrrec de Rosa de les Neus Marco Palau, professora i besneboda de l’artista. L’acte va ser organitzat pel departament de català de l’institut.

En el marc dels actes culturals i acadèmics del centre educatiu, es va voler posar en valor la figura i l’obra de l’artista català Maties Palau Ferré. Així, l’alumnat de 1r de batxillerat va poder conèixer, en primer lloc, la trajectòria vital del pintor cubista, des de Montblanc, Barcelona, París i els Estats Units al retorn a Catalunya, els grans projectes i el vessant més social. En segon lloc, els i les estudiants van poder endinsar-se en les pintures de paisatges primaverals, observar les figures femenines d’ulls ametllats, les figures d’un sol traç, les mitologies al·legòriques o les saboroses natures estàtiques. En tercer lloc, es va parlar dels vincles amb la literatura, des de Joan Fuster, Josep Maria Espinàs o Gumersind Gomila, a Jaume Ferran o Miquel Pons. En quart lloc, es van tractar els moviments i tècniques artístiques, i també l’escultura i la ceràmica. I, finalment, es va exposar el compromís de l’artista amb els valors socials i els drets humans, a través de la col·laboració amb entitats de voluntariat i ONG.

L’aposta per la cultura, el redescobriment de personatges singulars i d’artistes propers és un valor afegit que impulsa el departament de català de l’IAMF i que, una vegada més, va tornar a posar-se de relleu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada