divendres, 25 de març del 2022

Ens visita Olga Xirinacs

La degana de les lletres de Tarragona, Olga Xirinacs, va venir a l'IAMF el dimarts dia 22 de març a fer una xerrada als alumnes de 1r d'ESO arran de la lectura de novel·la Vol de Dràcula.

L'escriptora els va explicar tot el procés laboriós d'escriptura de la novel·la: la documentació en què es va basar per construir el personatge principal, la informació sobre el terreny dels Mollats que va haver de cercar preguntant tant a arqueòlegs com a espeòlegs, entre d'altres. Res és gratuït ni fruit de la improvisació. Tot està pensat i documentat i, per tant, el lector pot fruir d'una lectura enriquidora, ja que el que diu és veritat, malgrat l'element de fabulació que té tota història explicada.

Els alumnes van quedar captivats per la destresa i naturalitat amb què els anava relatant vivències, els premis literaris aconseguits, les novel·les que havien requerit més temps per anar aconseguint la documentació necessària, el procés d'escriptura... tot un seguit de detalls que els alumnes van anar preguntant sense parar, ja que la conversa era amena i molt entranyable.

És un plaer comptar amb una dels grans referents de la literatura catalana i un orgull que aquesta escriptora sigui de la nostra ciutat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada