dimarts, 22 de març del 2022

Celebrem el Dia Mundial de la Poesia


Ahir dia mundial de la poesia el departament de llengua catalana i literatura ha fet un homenatge a la poeta Montserrat Abelló, de la qual la biblioteca del centre i l'Espai Abelló en són mantenidors, i a Gabriel Ferrater, ja que enguany la ILC ha decidit dedicar l'any literari a aquest poeta de la quotidianitat, de la vida, de les emocions més íntimes.

El teatre del centre ha estat el marc on els alumnes de literatura catalana de modalitat de 2n de Batxillerat han llegit alguns poemes de la Montserrat Abelló relacionats amb les paraules i l'art d'escriure; uns mots tendres i, alhora, sentits que ens han endinsat plenament dins la creació literària. A continuació, s'ha llegit el poema "Si puc" de Gabriel Ferrater que també gira al voltant de les paraules i l'espurna creativa del poeta. Primerament, el professor Joan Pere Fortuny l'ha llegit en català i després les professores d'idiomes Mireia Albiol i Maria José Redó l'han llegit en anglès, francès i alemany.

Els alumnes de literatura han compartit els seus versos a partir de la temàtica de la poesia ferratiana. Han excel·lit tant en la creació com en la interpretació de les seves composicions poètiques de les quals tant alumnes com professors han gaudit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada