divendres, 22 d’abril del 2022

LA LITERATURA ALS CARRERS DE LA CIUTAT DE TARRAGONA: INUNDEM LA CIUTAT DE LITERATURA EN VEU DE DONA


El dimecres dia 20 d'abril aprofitant la setmana literària de Sant Jordi el Departament de llengua catalana i literatura ha organitzat una sèrie de rutes literàries amb veu de dona per la ciutat de Tarragona amb els alumnes de 4t d'ESO.

El Departament de llengua catalana i literatura és membre del Grup de treball Veus de Dona a Tarragona i enguany aquest grup té com a objectiu difondre les rutes que el curs passat va elaborar i recollir en el repositori de rutes ja.cat/veusdedona. Aquesta pàgina compta amb 41 localitzacions, 13 escriptores i un centenar de textos a triar per fer rutes a mida de qui vulgui gaudir de bona literatura mentre passeja per la nostra ciutat.

Es va triar la ruta titulada rambla amunt fins a tocar ferro d'una durada d'una hora i mitja. En aquest itinerari es passen per sis llocs literaturitzats per les escriptores: Montserrat Abelló, Noemí Bagès, Mònica Batet, Montserrat Palau, Maria Aurèlia Capmany, Lurdes Malgrat, Olga Xirinacs i Margarida Aritzeta.

L'alumnat ha pogut viure la literatura a la seva ciutat i ha pogut apreciar la riquesa literària dels textos de les escriptores que l'han literaturitzat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada