divendres, 22 d’abril del 2022

RUTES AMB VEU DE DONA A TARRAGONA AMB ELS ALUMNES DE 1R DE BATXILLERAT


El dijous dia 21 d'abril aprofitant la setmana literària de Sant Jordi el Departament de llengua catalana i literatura ha organitzat una sèrie de rutes literàries amb veu de dona per la ciutat de Tarragona amb els alumnes de 1r de batxillerat. El temps no ens ha acompanyat gaire i només s'han pogut fer algunes de les rutes que es tenien previstes. La resta de rutes les programarem per a un altre dia.

L'alumnat ha pogut viure la literatura a la seva ciutat i ha pogut apreciar la riquesa literària dels textos de les escriptores que l'han literaturitzat.Han resseguit diferents espais des de la biblioteca Montserrat Abelló de l'IAMF fins al passeig de les Palmeres i han pogut copsar la veu de les següents escriptores: Montserrat Abelló, Noemí Bagès, Mònica Batet, Montserrat Palau, Maria Aurèlia Capmany, Lurdes Malgrat, Olga Xirinacs i Margarida Aritzeta.

Malgrat la pluja els alumnes han inundat de literatura femenina els carrers de Tarragona, una ciutat que també és patrimoni literari per la quantitat de textos que hi fan referència.

Els alumnes de 1r de batxillerat han partit de la pàgina ja.cat/veusdedona per preparar aquest itinerari literari, una pàgina que és un repositori de rutes, ja que compta amb 41 localitzacions, 13 escriptores i un centenar de textos a triar per fer rutes a mida de qui vulgui gaudir de bona literatura mentre passeja per la nostra ciutat.

La literatura és part de la nostra vida.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada